//vinnica-shtanga.ucoz.ua/gerb.jpg

ШТАНГИСТЫ ВИННИЦКОГО КООПЕРАТИВНОГО

Меню сайта


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Форма входа


Поиск


Календарь
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Архив записей


    Приветствую Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 07:55
    Главная » 2013 » Март » 22 » ОБЛАСТЬ ПО ВУЗАМ, 19.03.13
    17:19
    ОБЛАСТЬ ПО ВУЗАМ, 19.03.13

    Богатирі Вінницького кооперативного !

    Шість годин в залі важкої атлетики Вінницького кооперативного інституту змагалися сильніші важкоатлети вищих навчальних закладів ІІІ-ІV р. а. за програмою ХІ Універсіади Вінницької області. 19 березня 2013 року стало святом для тих хто вже неодноразово приймав участь в різних змаганнях, а також і для самих юних важкоатлетів, для котрих це перший екзамен на самостійні вчинки та вміння володіти собою саме тоді, коли йде боротьба з важким металом, якого потрібно підкорити та ще й приборкати.
          « В головних змаганнях року – говорить начальник обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Геннадій Григорович Бочаров, - взяли участь важкоатлети Національного технічного, медичного, державного педагогічного університетів та студенти Вінницького кооперативного інституту. Нажаль, з незрозумілих причин, хоча маючи сильних штангістів і хорошу матеріально-спортивну базу, не виступали студенти аграрного університету та інших вищих навчальних закладів області.
    В навчальних закладах повинні працювати спортивні секції і не на папері, як це дуже часто є в сьогоденні, а маючи свої тренерські кадри, чи запрошуючи зі сторони, виховувати своїх майстрів спорту, чемпіонів обласних і Всеукраїнських чемпіонатів. За прикладом непотрібно далеко ходити. Саму у нашому місті, в Кооперативному інституті, де ректор навчального закладу Анатолій Григорович Драбовський, зуміли створити  прекрасна спортивна база для силової підготовки. Більше 40 студентів щоденно відвідують залу важкої атлетики, творять своє здоровя, свій імідж на здоровому способі життя. Тільки в цьому поточному навчальному році тут підготовлено 2 майстри спорту України, 6 кандидатів в майстри, спортсменів першого та масових спортивних розрядів. Тут  йде справжня робота, йде навчальний процес по виховання хороших спеціалістів своєї професії і фізично-загартованої молоді…»
    Першими вийшли на поміст дівчата – студентки кооперативного інституту – Вікторія Демянюк, Наталя Малявко (гр. Фкб 121) та Ангеліна Козлова (гр. Тм 121). Величезне хвилювання перед виходом на поміст дало про себе знати, але дівчата зуміли подолати себе і підкорюючи по черзі заявлену початкову вагу впевнено йшли до перемоги, а в підсумку ще й виконують розрядні нормативи. Цей перший вихід Вікторії і Ангеліни на поміст залишиться в  памятті на все життя. Тут було все - хвилювання і переживання, гіркі сльози невдач та радості перемоги, але вони вперше стають чемпіонами обласної Універсіади. Досить вдало виступила і переможець міжнародного турніру, спортсменка, яка займається вже півроку Наталя Малявко. Вона досить впевнено і красиво піднімала вагу у всіх залікових підходах і завершила змагання з особистими рекордами, виконавши при цьому норматив дорослого спортивного розряду. Хочеться вірити, що можливо саме ці дівчата прийдуть на зміну нашим прославленим важкоатлетам, майстрам спорту Любові Кураченко і Майї Ліщенко.       
           Переможну ходу дівчат продовжили представники сильної статті. Отримавши перезалік по результатам виступу на недавнім Кубку України
    спортсмени педагогічного університету Роман Байдацький і Олександр Бичков та  Дмитро Громовий з Національно-технічного сьогодні готуються до чемпіонату України, який відбудеться з 25 по 30 березня в м. Коломиї, а більшість спортсменів вийшли на поміст, щоб поборотися за звання сильнішого. Боротьба майже у всіх вагових категоріях була досить напруженою. В категорії до 62 кг чемпіоном стає студент з ВНТУ Ярослав Точенюк. Гостою була боротьба і в категорії до 69 кг. Тут на висоті були вихованці із Кооперативного, кандидати в майстри – Денис Пшеничний з результатом 220 кг (95+1250), Анатолій Літвіновський (гр.Фкб-111) - 213 кг (96+117) та студент медичного університету Георгій Боханов 200 кг (90+110). Не було рівних суперників у майстра спорту із Кооперативного Андрію Паламарю (гр. ОА-091), який показує досить високий результат в категорії до 77 кг 255 кг (110+135). В категорії до 85 кг за відсутністю майстрів спорту Романа Байдацького і Олександра Бичкова, чемпіоном стає юний важкоатлет із Кооперативного інституту виступаючий в особистому заліку Євген Барчак (гр. тм-122).  Досить високі результати показали і спортсмени в категорії до 94 кг. Чемпіоном стає майстер спорту із Кооперативного інституту Богдан Мойсеєв (гр..М-091) 280 кг(120+160), а срібна нагорода залишилася за майбутнім істориком Євгеном Омельченко 235 кг (110+125). У важковаговиків чемпіонське звання вибороли студенти-кооператори Олександр Бартошук (гр. ВХП- 091), який з травмованою руки зумів принести команді залікові очки, та Павло Котик, він з особистими рекордами 240 кг (105+135) стає чемпіоном у суперважкій в (гр..ТМ-121) аговій категорії. В командній боротьбі з великою перевагою перше місце виграють студенти Вінницького кооперативного інституту. Другими стають важкоатлети Вінницького державного педагогічного університету, а замикають призову трійку штангісти Національного технічного університету. Успішно виступають студенти Кооперативного інституту і в особистому заліку. Чемпіонам стає Халоян Нарег (гр..ВХП_111), а до призової трійки увійшли Андрій Корчовий (гр..ВХП- 121), Олександр Казмірчук (гр..ПР- 112) і Іван Шкондя.  По переду Всеукраїнська Універсіада, яка пройде з 24 по 30 травня в м. Скадовську. Хочеться сподіватися, що сильнішим важкоатлетам студентської спілки будуть надані всі умови для хороших стартів на Всеукраїнському помості.

    Іван лозовський,
    суддя міжнародної категорії, головний суддя змагань.

    Просмотров: 1041 | Добавил: vinnica | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz