//vinnica-shtanga.ucoz.ua/gerb.jpg

ШТАНГИСТЫ ВИННИЦКОГО КООПЕРАТИВНОГО

Меню сайта


Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Форма входа


Поиск


Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Архив записей


    Приветствую Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 16:53
    Главная » 2016 » Июль » 12 » МЕЖДУНАРОДНЫЙ ТУРНИР В СКАДОВСКЕ Я. КУЦЕНКО -2016
    22:55
    МЕЖДУНАРОДНЫЙ ТУРНИР В СКАДОВСКЕ Я. КУЦЕНКО -2016

      

     

    Чотири дні під спекотним повітрям у місті Скадовську змагалися юні важкоатлети віком до 23 років та розігрувалися почесні пам’ятні призи Міжнародного турніру пам’яті заслуженого майстра спорту СРСР, заслуженого тренера Радянського Союзу та України Якова Куценко. Як ніколи, більше трьохсот спортсменів майже зі всіх областей України приїхали до курортного містечка, щоб помірятися силою і розіграти медалі чемпіонату України та міжнародного турніру та визначити склад збірної команди України до чемпіонату Європи серед спортсменів до 23 років. На поміст виходили всі сильніші важкоатлети України різних вікових груп, окрім членів Олімпійської збірної команди, яка готується вже у серпні виступати на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

    Цікаво відмітити, що серед призерів у найпристижнішій ваговій категорії понад 75 кг виступала і вінничанка, майстер спорту України, викладач Вінницького кооперативного інституту Майя Ліщенко (тренери: Іван Лозовськиі, Іван Куліжніков). ЇЇ виступ сміливо можна назвати сенсаційним, тому, що це дійсно перемога над собою. Після чотирирічної перерви, народити сина і знову виступати на змаганнях Всеукраїнського рівня, це можна назвати гідним поступком. Серед сильніших Майя Ліщенко виборола бронзову нагороду і нагороджена пам’ятними подарунками міжнародного турніру. 

    Серед призерів чемпіонату у ваговій категорії до 94 кг бронзовим призером стає наш земляк, учень міської ДЮСШ №5 Олександр Драч (тренер Петро Нагурний). Показавши результат у ривку 155 кг ( другий результат) та у поштовху 185 кг ( третій результат)і з сумою у двоборстві 340 кг зійшов на третю сходинку п’єдесталу пошани. Показані результати є вищим досягненням на офіційних змаганнях у спортсмена. Хороші залікові очки для команди принесли дівчата - Ірина Слюсаренко та Дарія Шпатова, міська ДЮСШ №5 (тренер Петро Нагурний), а у юнаків Іван Шкондя, ОДЮСШ «Колос» (тренери: Іван Лозовський, Майя Ліщенко). 

    Змагання показали, що важкоатлетичний спорт на Вінниччині практично розвивається тільки у двох спортивних ДЮСШ – МДЮСШ №5, директор Сергій Дідик та ОДЮСШ «Колос», директор Вадим Мохник. Так і хочеться запитати у керівників спортивної галузі Вінниччини- чи в змозі з такою геогрвфією розвитку важкої атлетики збірній команди Вінницької області конкурувати з іншими регіонами України. Звісно що ні!. Маючи більше 65 спортивних шкіл і так не поважати рідний для Вінниччини важкоатлетичний спорт – це не є непорозуміння, а справжнім злочином. Вінниччина славиться своїми вихованцями – багаторазовим рекордсменом світу Анатолієм Житецьким, вихованцем школи важкої атлетики Вінниччини, Олімпійським чемпіоном Петром Корольом, рекордсменом світу, суперважковаговиком Сергієм Дідиком, майстром спорту міжнародного класу, чемпіоном Радянського Союзу Володимиром Краснобаєвим та зовсім у недавньому минулому чемпіоном світу серед студентів, срібним призером юнацького чемпіонату світу Костянтином Соцковим і нашими майстринями, призером чемпіонату Європи Любовью Кураченко і багаторазовим призером міжнародних змагань Майєю Ліщенко. Маємо прекрасні традиції, але і маємо досить неперспективне сьогодення і майбутнє. Тож є над чим працювати, щоб відродити славу важкої атлетики Вінниччини. Давайте радитися і працювати! 

    Іван Лозовський, почесний майстер спорта

     

    Просмотров: 720 | Добавил: vinnica | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz